Actualitate

Abatorul din Cluj unde ajungea carnea stricată îşi făcea reclamă pe facebook

Carnea alterată era dusă la abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată alte tipuri de carne, fiind ulterior folosită pentru produse de tip fast-food.

Scandalul carnii stricate Scandalul carnii stricate

Abatorul Piggy SRL nu a ezitat să se promoveze şi pe reţelele de socializare, scriu jurnaliştii de la evz.ro. "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente si alte servicii de alimentatie, hoteluri, restaurante, fast food-uri. STR. MARINESCU GHEORGHE, PROFESOR, Nr. 62, Loc. CLUJ NAPOCA, Jud. CLUJ, Cod poştal: 400337 Telefon : 0264450808" se laudă firma în reţeaua de socializare. 
În momentul în care ziariştii au sunat la numărul de telefon postat pe pagina de Facebook a firmei SC Abator Piggy SRL le-a răspuns o doamnă care nu a vrut să spună cine este. "ٍNu cu mine trebuie să vorbţi, ci cu administratorul firmei. Sunaţi mai târziu.", a spus femeia de la celălalt capăt al firului. Ea a refuzat să dea vreun detaliu.
Conform datelor de pe listefirme.ro, SC Abator Piggy SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi ultimele declaratii depuse la ANAF datează din 3 decembrie 2013.
Cifra de afaceri pe anul 2012 este de 8.570.093 lei, iar profitul net: 0 lei.

"Inculpatul Curticiu Bogdan-Radu, fiind persoana care se ocupă şi de magazinele de desfacere deţinute de către SC Michelangelo SRL, procedează frecvent la punerea în circulaţie a unor produse alterate, modificarea termenelor de valabilitate (pentru a se acoperi data intrării pe teritoriul naţional sau pentru a se prelungi ilegal termenul de valabilitate al produselor)", se arată în referatul procurorilor DIICOT.


Curticiu a şi falsificat etichetele privind originea produselor comercializate, pentru a nu se putea releva provenienţa acestora. "Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu care în ceea ce priveşte carnea expirată/alterată, de cele mai multe ori, o transportă la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente de carne spre a fi introdusă în consumul populaţiei".

abonare newsletter