Actualitate

2,1 milioane lei din bugetul local pentru ONG-urile care se ocupă de cazuri sociale

O parte din bătrânii singuri, copiii care provin din familii defavorizate și persoanele cu handicap din Cluj-Napoca se află în grija unor ONG-uri care au încheiat un parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

În ședința de Consiliu Local de joi va fi votat un proiect de hotărâre privind alocarea a 2,1 milioane lei din bugetul local pentru ONG-urile care prestează servicii sociale în Cluj-Napoca, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc. Anul acesta, suma alocată acestui segment s-a majorat de la 1,4 milioane lei cât era în 2013 la 2,1 milioane lei.

ONG-urile care primesc finanţare desfăşoară activități legate de beneficii sociale pentru vârstnici – îngrijire la domiciliu (curăţenie în locuinţă, cumpărături, etc.), pentru persoanele cu dizabilităţi (consiliere, alte probleme) şi pentru copii care provin din centre, familii defavorizate. Aceste servicii sunt realizate de către ONG-uri, în parteneriat cu Primăria. “Pentru aceasta, am propus alocarea a 2.100.000 lei, cu 700.000 lei mai mult decât anul trecut”, a afirmat Boc.


Se vor acorda bani pentru ONG-urile care se ocupă de bătrânii singuri (338 cazuri pe care le deservesc asociațiile), de persoanele cu dizabilități (191 cazuri), copii care provin din familii defavorizate și centre de copii (584 cazuri). Restul până la 1.416, numărul total al acestor cazuri sprijinite de Primărie şi ONG-uri, sunt alte diverse forme de integrare a persoanelor cu nevoi speciale: consiliere antidrug, centre de zi pentru tineri, etc.

“Aceste servicii sociale, potrivit legii, pot fi prestate de către Primărie în parteneriat cu ONG-urile, de aceea anul acesta am suplimentat această sumă de la 1,4 milioane lei la 2,1 milioane lei pentru a veni practic în sprijinul tuturor acelora care au posibilitatea prin ONG-urile acreditate să vină şi să intervină în sprijinirea şi îngrijirea celor aflaţi în nevoie”, a declarat primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter