Actualitate

Primăria se pregăteşte deja de Revelion 2015. Se vrea un eveniment memorabil

700.000 lei vor fi alocaţi din bugetul pe anul acesta pentru organizarea mai multor evenimente din oraş.

În şedinţa de Consiliu Local de joi, va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind alocarea a 700.000 lei pentru organizarea Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, Cluj City Break, Seri de Vară Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Naţională a României, Târgul de Crăciun şi Revelion 2015.

Zilele Municipiului se desfăşoară anual începând cu 2010, anul acesta fiind ediţia a patra. Evenimentele se vor desfăşura în spaţiile publice din oraş, în pieţe şi parcuri, în cartiere şi în zona centrală.


Cluj City Break şi Seri de Vară Clujene sunt două evenimente culturale şi artistice majore, potrivit proiectului de hotărâre. Promovează tinerele talente şi scot în evidenţă “frumuseţea şi istoria municipiului”, desfăşurându-se la sfârşitul lunii august, începând cu anul 2011.

Zilele Recoltei este organizat de Primăria Cluj-Napoca împreună cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Produs de Cluj. Evenimentul reuneşte peste 200 de producători şi meşteri populari din judeţul Cluj. Zilele Recoltei încurajează economia locală, producţia agricolă românească şi consumul intern de produse locale şi regionale.


Evenimentele care marchează Ziua Naţională au devenit deja o tradiţie pentru oraş, fiind organizate atât acţiuni care includ oficialităţile locale şi ceremonii militare, dar şi spectacole folclorice şi focuri de artificii. De asemenea, Târgul de Crăciun este o tradiţie care se desfăşoară în fiecare an.

Revelionul 2015 se doreşte să fie un eveniment de referinţă deoarece marchează anul în care Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului. “Trecerea în anul 2015 este un moment simbolic pentru municipiul Cluj-Napoca, fiind momentul de start al unui an important în istoria acestuia: anul deţinerii titlului de Capitală Europeană a Tineretului. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referinţă al unui an plin de evenimente care îi conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraş european din inima Transilvaniei”, este precizat în proiectul de hotărâre.  

abonare newsletter