Actualitate

Directoarea ARR a recunoscut mita primită de la Fany. La DNA continuă verificarea firmei

Directoarea Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, care vineri, a primit măsura arestului la domiciliu în dosarul de corupţie Fany, a recunoscut în faţa magistraţilor Tribunalului Cluj că a luat mită de la patronii Fany. Iniţial, aceasta a declarat că doar a ajutat firma Fany să câştige licitaţia, nu şi faptul că a primit un autoturism, bani şi alte bunuri de la Ştefan Cadar.

Daniela Dobrilă a recunoscut, în faţa instanţei, că a luat mită de la patronul firmei de transport Fany din Cluj, Ştefan Cadar. Ea a susţinut că a primit o maşină şi mai multe bunuri pentru a ajuta compania să caştige licitaţia pentru traseele intrajudeţene din Cluj.

Avocatul Danielei Dobrilă, Tiberiu Ban, a declarat, luni, că în cursul zilei de vineri, Daniela Dobrilă a revenit în faţa instanţei, unde a admis că a primit mită pentru ajutorul dat patronilor Fany în câştigarea licitaţiei.


„Au fost nişte nuanţări ale declaraţiilor. Ea a admis iniţial că i-a ajutat, dar maşina a fost cumpărată de către tatăl dânsei. Până la urmă, a revenit în faţa insanţei unde a explicat că a primit mită”, a explicat Ban.

Potrivit acestuia, între timp la DNA continuă verificarea Fany, procurorii ridicând, în continuare, mai multe documente de la sediu firmei.


Recursul la măsura arestului preventiv în ceea ce-l priveşte pe Ştefan Cadar, patronul Fany, se va judeca în această săptămână la Curtea de Apel Cluj. De asemenea, tot atunci se va judeca şi recursul intentat de DNA la măsura arestului la domiciliu luat în cazul Oleziei Cadar şi Danielei Dobrilă.

Directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, a fost reţinută săptămâna trecută de procurorii DNA, alături de patronii firmei Fany, fiind cercetată pentru a le fi înlesnit celor doi câştigarea unui număr cât mai mare de trasee scoase la licitaţie.


În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpaţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.

De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, cei doi ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului Judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitaţie a unor trasee din zona metropolitană Cluj.


S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei, inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru "a rezolva" din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaţilor, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de circa 3.500 de euro.


Ştefan Cadar a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj, iar soţia sa, Olezia Cadar, şi directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, au primit măsura arestului la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter