Actualitate

Întâlnire ÎN MAXIM SECRET la Guvern pe tema proiectului de la ROȘIA MONTANĂ

Miliardarul american de origine ungară, George Soros a avut în urmă cu două zile o întâlnire privată cu premierul Victor Ponta. Premierul a avut curajul şi a recunoscut că a avut această întâlnire şi a dezvăluit şi subiectul: exploatarea aurului de la Roşia Montană, proiect blocat în Parlament şi în favoarea căruia el s-a pronunţat.

Oficial, George Soros s-a aflat în România zilele acestea având ca scop promovarea culturii romilor participând la un eveniment cu acest subiec, scrie Stelian Negrea pe blogul său.

Filantropul George Soros s-a ascuns în spatele problemei rromilor ca să-şi rezolve o problemă care-l frământă: exploatarea aurului de la Roşia Montană, un proiect împotriva căruia s-a declarat. De altfel, Asociaţia Alburnus Maior sub stindardul căreia se organizeaza mişcarea “Salvaţi Roşia Montană” este susţinută financiar de ani de zile de Fundaţia Soros România. 


De ce să discuţi la Guvern cu Victor Ponta acest subiect delicat dacă până acum ai susţinut în mod constant că nu ai niciun fel de legătură cu aceasăa exploatare şi nici cu protestele din toamna anului trecut din Bucureşti împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană.

În urma unul val de suspiciuni legate de interesele lui  George Soros, fundaţiile sale s-au simţit datoare anul trecut să nege public că ar avea vreo implicare în finanţarea protestelor anti Roşia Montană de anul trecut.


Pe lângă interesul evident al miliardarului de origine ungară George Soros pentru proiectul de la Roşia Montană există unul şi al Guvernului Ungariei care recent a organizat o masă rotundă la Bruxelles împotriva exploatării de la Roşia Montană.

Cum se face că interesele lui George Soros se aliniază cu cele ale Guvernului Ungariei în problema exploatării aurului de la Roşia Montană?

Ultimele Stiri
abonare newsletter