Actualitate

Liceeni turdeni și-au prezentat doleanțele în fața reprezentanților administrației locale

Proiectul “Cetăţenii din Liceu” este iniţiat de tinerii implicaţi în proiectele Centrului Rațiu pentru Democrație şi este finanţat de Programul „Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene

Întâlnirea între reprezentanții Consiliului Local, ai executivului și tinerii turdeni a avut loc la primăria din localitate.

La eveniment au participat viceprimarul Varo Lucian, profesorul Florin Stan, consilierii Cristian Felezeu, Dora Arion, Roș Nicolae și Sorin Bichiș, Neluțu Mureșan reprezentând primăria Turda, Oana Botezan de la Centrul Rațiu pentru Democrație și elevi de la cinci licee din Turda.


Deși au primit invitația de participare, cei de la Josika Miklos nu au onorat cu prezența activitatea de astăzi, fapt care a stârnit nemulțumiri în rândul consilierilor locali, aceștia subliniind că se putea trimite măcar un reprezentant al liceului pentru a-și spune păsurile, însă s-a ales metoda de-a transmite în scris doleanțele și sugestiile elevilor.

În deschidere a avut loc un joc de socializare, după care s-a dat cuvântul reprezentanților fiecărui liceu pentru a transmite gândurile lor celor care conduc destinele orașului.


Elevii de la CNMV Turda s-au axat pe lipsa mijloacelor și a spațiilor destinate divertismentului la Turda, infrastructură, salubritate, transport, absența unui mall. Definitivarea Casei de Cultură și alocarea fondurilor pentru cercetarea științifică, au fost alte aspecte semnalate.

La Liceul Emil Negruțiu s-a cerut renovarea terenului de sport care se impune ca o necesitate, lipsa unui cinematograf în oraș și salubizarea stradală, tinerii de la Colegiul DR.I.Rațiu vor decontarea abonamentelor șI spații de petrecere a timpului liber.


Reprezentanții Colegiului Tehnic Turda au vorbit despre bursele de merit care au o valoare foarte mică la Turda, doar 25 lei, comparativ cu Clujul  unde depășesc 100 lei, autobuzele școlare sunt prea aglomerate și transportul elevilor nu se face în condiții optime.

Pentru adolescenții de la „Liviu Rebreanu” se dorește realizarea unei săli de sport adecvate, având în vedere că este un liceu cu profil sportiv.


În scris au trimis doleanțele lor elevii de la Josika Miklos care își doresc o discotecă în oraș, o mai bună curățenie și în zonele periferice ale orașului nu doar pe centrul municipiului, dar și un chioșc alimentar situat în incinta școlii.

Proiectul “Cetăţenii din Liceu” este iniţiat de tinerii implicaţi în proiectele CRD şi este finanţat de Programul „Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene


„Tineret în acţiune” susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri şi vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.

Ultimele Stiri
abonare newsletter