Actualitate

Răsturnare de situaţie în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Cine PILOTA AVIONUL?

Răsturnare de situaţie în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Surse din cadrul anchetei spun că Adrian Iovan a fost găsit pe locul copilotului, imediat după tragedie. Deşi au trecut aproape două luni, încă nu s-a stabilit cu exactitate cine pilota avionul în momentul aterizării forţate. Potrivit unor informaţii, nu Adrian Iovan era cel care pilota avionul înainte de aterizarea forţată, ci copilotul Răzvan Petrescu.

Ancheta privind avionul prăbuşit în Munţii Apuseni, accident în care şi-au pierdut viaţa două persoane, inclusiv pilotul, Adrian Iovan, a scos la iveală detalii surprinzătoare.

Conform informaţiilor obţinute de autorităţi, nu Adrian Iovan era cel care se afla la manşa avionului, înainte de aterizarea forţată, ci copilotul Răzvan Petrescu.


Procurorii vor stabili în continuare dacă tragedia s-a produs dintr-o eroare umană, atunci Răzvan Petrescu va fi cel care va răspunde penal pentru cele întâmplate.

Potrivit unor surse judiciare, copilotul le-ar fi declarat procurorilor că, după prăbuşire, el şi ceilalţi pasageri au încercat să îl mute pe Adrian Iovan pe locul din stânga, unde se aflase Petrescu.


Schimbul de manşă a fost făcut fără ca turnul de control al ROMATSA să fie anunţat şi fără ca acest lucru să fie trecut în fişa de lucru, aşa cum prevede legea.

Echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare a audiat, în perioada 20 februarie - 5 martie, un număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul MAI şi MApN. Audierile s-au desfăşurat concomitent la Bucureşti, cât şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor.


Procurorii din cadrul Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, care cercetează cazul, au început urmărirea penală pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă, a anunţat Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia.

Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical s-a prăbuşit, pe 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.


La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

abonare newsletter