Actualitate

Lucrările la Autostrada Transilvania, reluate. A fost eliberat certificatul de urbanism pentru secţiunea Ogra - Câmpia Turzii

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a solicitat Consiliului Judeţean Cluj eliberarea certificatului de urbanism pentru secţiunea 2A din Autostrada Transilvania.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a semnat Certificatul de Urbanism pentru autostrada Transilvania, secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii care are o lungime de aproximativ 40 km. Acest act a fost solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

„Am semnat cu plăcere şi bucurie acest document, este un prim pas spre continuarea lucrărilor la acest important obiectiv de investiţii. Sper ca beneficiarul Certificatului de Uranism, în speţă CNADNR, să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor. Totodată, sper că solicitarea acestui prim act de urbanism înseamnă că executivul are banii necesari continuării lucrărilor la autostradă, infrastructura rutieră fiind esenţială nu doar pentru a facilita drumul locuitorilor din zonă şi al turiştilor spre sudul ţării, ci şi pentru dezvoltarea economică”, a declarat Horea Uioreanu. 


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi-a exprimat speranţa că se vor găsi fonduri şi pentru tronsonul de autostradă Gilău-Suplacu de Barcău-Borş pentru a asigura legătura cu reţeaua de autostrăzi din Ungaria.

Lucrările la Autostrada Transilvania, care ar trebui să aibă o lungime de 415 kilometri, au început în vara anului 2006. Atunci se credea că autostrada — care reprezenta la acel moment una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură rutieră din Europa — va fi finalizată în anul 2012.


În prezent sunt finalizați 55 de kilometri, între localitatea clujeană Gilău și municipiul Turda, respectiv Câmpia Turzii.

Prima secțiune — Gilău — Turda — a fost dată în funcțiune în decembrie 2009, reprezentând un factor esențial în decongestionarea traficului în Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter