Actualitate

Franţa, Marea Britanie, Norvegia şi SUA boicotează ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Soci

Franţa, Marea Britanie, Norvegia şi SUA nu vor participa vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralampice de la Soci, în semn de protest faţă de prezenţa militară rusă în Ucraina.

Cele patru ţări au renunţat să trimită delegaţii oficiale la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă.

Şeful diplomaţiei de la Paris, Laurent Fabius a anunţat că niciun ministru francez nu va participa vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralampice de la Soci, în semn de protest faţă de prezenţa militară rusă în Ucraina


"Prezenţa miniştrilor francezi (la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice) ar fi nepotrivită", a declarat ministrul Fabius pentru postul de radio France Info, făcând referire la tensiunile internaţionale pe tema situaţiei din Ucraina. Şeful diplomaţiei de la Paris a reamintit că sportivii francezi vor participa la Jocurile Paralimpice de la Soci.

Ministrul francez de Externe a mai afirmat că poziţia Parisului în această privinţă este "raţională" şi nu se pune problema să fie pedepsiţi sportivii. "S-au pregătit în condiţii foarte dificile pentru a fi prezenţi la Soci, este normal să participe la competiţii", a subliniat Fabius.


De asemenea, premierul britanic, David Cameron, a anunţat că Guvernul de la Londra va boicota ceremonia. Statele Unite şi Norvegia au renunţat, la rândul lor, să trimită delegaţii oficiale la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter