Actualitate

Protest mondial faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân

În mai multe oraşe din întreaga lume, printre care şi Cluj-Napoca, va avea loc, sâmbătă, un protest simultan faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân.

Clujenii care nu sunt de acord că eutanasierea este soluţia potrivită pentru dispariţia câinilor fără stăpân de pe străzi sunt aşteptaţi, sâmbătă, între orele 15.00 - 20.00, în Piaţa Unirii unde va avea loc un protest faţă de omorârea câinilor maidanezi. În aceeaşi zi, vor avea loc proteste similare şi în alte oraşe din Europa, dar şi din America de Sud şi Canada. Printre oraşele participante la protestul internaţional se numără: Berlin, Hamburg, Bremen, Frankfurt/Main, Munchen, Koln, Stuttgart, Bucureşti, Bogota, Copenhaga, Tampere, Viena, Londra, Luxemburg, Pincher Creek (Canada).

Organizatorii evenimentului din România spun că acesta este cel mai mare protest din ţară şi din lume împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. 


În urmă cu câteva luni, primarul Emil Boc declara că în Cluj-Napoca nu sunt eutanasiaţi câinii fără stăpân, situaţia fiind sub control. Cu toate acestea, în ultima perioadă, la marginea oraşului apar tot mai mulţi câini care, cel mai probabil, sunt aduşi din comunele vecine.
În toamna anului trecut, Consiliul Local Cluj-Napoca a votat extinderea centrului de ecarisaj din municipiu cu 60 de locuri. 

abonare newsletter