Actualitate

Anchete pentru "crime împotriva statului", deschise pe numele unor lideri proruşi din Crimeea şi Doneţk

Justiţia ucraineană a deschis, miercuri, anchete pentru separatism și "crime împotriva statului" pe numele unor lideri ai autorităţilor proruse din Republica Autonomă Crimeea, în sudul Ucrainei, şi a ordonat arestarea lor.

Într-un comunicat, Parchetul General a anunţat că a deschis anchete pentru "crime împotriva statului" pe numele premierului Republicii Autonome Crimeea, Serghei Aksionov, şi a preşedintelui Parlamentului local, Volodimir Konstantinov.

Cei doi riscă pedepse de până la zece ani de închisoare.


Un tribunal a acceptat cererea de plasare în arest a celor doi oficiali, a anunţat mai târziu Parchetul.

Arestarea celor doi lideri din Crimeea pare puţin probabilă la ora actuală, regiunea fiind de facto controlată de forţele de ordine ruseşti.


Aksionov a fost desemnat premier al Republicii Autonome Crimeea la 27 februarie, după ce forţe proruse au ocupat Parlamentul local.

Alţi doi lideri vizaţi de anchete sunt comandantul şef al Marinei ucrainene, amiralul Denis Berezovski, care a depus jurământ de credinţă autorităţilor locale proruse din Crimeea după ce a fost numit în funcţie de către preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, şi Pavel Gubarev, liderul manifestanţilor din Doneţk, care au preluat controlul, miercuri, asupra administraţiei regionale din acest oraş, informează Mediafax.

Etichete: donetk crimeea
Ultimele Stiri
abonare newsletter