Actualitate

CCR: Contestația PMP și PDL va fi judecată sâmbătă

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunţat miercuri, că se va întuni sâmbătă, la ora 10.00, pentru a judeca contestaţia opoziţiei privind validarea noului Guvern de către Parlament.

PDL şi PMP au contestat Guvernul Ponta 3 pentru că prevederile din acordul cu UDMR nu se regăsesc în programul de guvernare.

Judecătorii Curţii Constituţionale recunosc că România se află într-o situaţie fără precedent. ”CCR nu s-a mai confruntat cu o situaţie de genul celei apărute în prezent în cazul validării noului Guvern, iar această problemă trebuie rezolvată imediat”,  a precizat judecătorul Petre Lăzăroiu, potrivit Mediafax.


Și preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri că aceasta este "o situaţie absolut nouă". El a ţinut să menţioneze că au fost şi alte ţări care au rămas fără Guvern pentru o perioadă. "Vedeţi că au fost ţări care... De exemplu, Belgia, un an jumătate nu a avut Guvern şi se pare că a dus-o mai bine în perioada aia", a adăugat preşedintele Curţii Constituţionale.

Întrebat dacă, în cazul în care efectele hotărârii privind noua componenţă a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II rămâne în vigoare, Zegrean a răspuns: "Da, pentru că nu a fost demis acest guvern . (...) El funcţionează, ţara este pe mâini bune, nu? Este guvernată. Este în regulă".

Etichete: guvernul ponta 3 ccr
Ultimele Stiri
abonare newsletter