Actualitate

Cele mai moderne autobuze din Europa vor circula în Cluj-Napoca din toamnă. AFLĂ cât costă!

Licitația pentru cumpărarea a 40 de autobuze pentru Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca va fi organizată în decurs de câteva săptămâni. Prețul pieței pentru un autobuz este de 260.000 euro.

Caietul de sarcini pentru cumpărarea de autobuze a fost validat miercuri, urmând să fie declanșate în scurt timp procedurile legale pentru cumpărarea autobuzelor. “Documentația este trimisă la ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice – n.red.) pentru validare şi unde va sta 10 zile, după care va fi pus anunțul de licitaţie în SEAP, după care se va organiza licitaţia cu depunerea de oferte, adjudecare şi evident livrarea autobuzelor. Sperăm ca în toamnă primele autobuze să poată sosi în municipiu. Totul depinde şi de modul în care se va derula licitaţia”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit conducerii Primăriei, vor fi cumpărate cele mai bune autobuze de pe piață. “Am prevăzut condiții, în caietul de sarcini care să ne asigure că vom avea cele mai moderne autobuze din Europa. Vom impune condițiile Euro 6 potrivit normelor europene, adică vor fi la cele mai înalte standarde împotriva poluării”, a precizat primarul.


Perioada de garanție a autobuzelor este de minim 3 ani, cu o durată de funcționare de 15 ani. Vor fi dotate cu aer condiționat, camere video pentru a împiedica violențele din mijlocul de transport, podea joasă, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble pe dreapta cu sistem de protecței antistrivirea călătorilor, panouri luminoase pentru informare, sistem de numărare a călătorilor, sistem de transmisie a datelor la dispecerat, GPS, validatoare electronice duale, adică biletul se poate valida în interiorul autobuzelor,

Capacitatea unui autobuz va fi de 150 de locuri și va avea o lungime de aproximativ 18 metri.


Pe piață, 260.000 – 300.000 euro este prețul unui astfel de autobuz, dar în urma licitației se va stabili prețul exact al unui autobuz.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter