Actualitate

„Echipa de zgomot” a lui Stelian Tănase, plătită regeşte la TVR

Majoritatea colegilor lui Stelian Tănase de la Realitatea TV se reunesc la Televiziunea Publică şi vor fi plăţiţi regeşte. Deşi situaţia financiară este precară, iar bugetul este inexistent, TVR continuă să se împrumute, să angajeze şi să mărească salarii.

Situaţia din cadrul televiziunii publice continuă să fie tulbure, iar măsurile de redresare se lasă aşteptate, în condiţiile în care nereguli noi ies la suprafaţă, scrie bursa.ro.

Surse din cadrul Societăţii Române de Televiziune au precizat că instituţia a contractat, recent, un nou credit bancar, în valoare de 20 de milioane de euro, de la Raiffesen Bank. "Contractarea unui astfel de împrumut nu este legală, însă, în lipsa unui Consiliu de Administraţie", au precizat aceste surse.


TVR a împrumutat şi anul trecut, în aprilie, peste 21 de milioane de euro, de la mai multe bănci de pe piaţă.

Salariaţii TVR: Mircea Dinescu primeşte 10.000 de euro săptămânal

Sursele citate subliniază că o mare parte din bugetul alocat pentru noua grilă de programe se îndreaptă către noii colaboratori externi.


 "Conducerea TVR a dat într-o parte cu sacul şi într-o parte cu picătura. În timp ce oamenii aduşi din afară să facă emisiuni primesc sume importante de bani, cum este cazul lui Mircea Dinescu, ce primeşte 10.000 de euro săptămânal (n.r. pentru două ediţii ale emisiunii pe care o va realiza), producţiile de film beneficiază de foarte puţini bani. Sunt realizatori plătiţi cu 2.000 de lei pentru o producţie".

Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, a anunţat, recent, că televiziunea publică are cea mai ieftină grilă din istoria sa - respectiv 25.000 de euro pe săptămână. În cadrul noii grile vor avea emisiuni oameni de televiziune precum Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu sau Cornel Nistorescu.


Unii angajaţi ai televiziunii de stat îl acuză pe Stelian Tănase de mai multe încălcări ale legii, printre care se numără şi "emiterea de acte administrative sau de altă natură care servesc interese de grup sau clientelare". Aceştia subliniază că, "pentru prima dată în istoria postului public de televiziune, toţi moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate în prime-time, sunt colaboratori externi".

CNA ar urma să discute din nou modificările de grilă de la TVR anunţate săptămâna trecută, dar rămase în aşteptare după ce forul audiovizual a amânat votul pe această temă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter