Actualitate

A fost lansat Blackphone, telefonul care nu poate fi ascultat – VIDEO

Două companii din domeniul comunicațiilor au colaborat pentru a realiza un telefon ce nu poate fi interceptat nici de cele mai performante sisteme ale agenţiilor de spionaj. Este vorba despre smartphone-ul Blackphone creat de companiile Silent Circle și Geeksphone.

A fost lansat Blackphone, telefonul care nu poate fi ascultat A fost lansat Blackphone, telefonul care nu poate fi ascultat

Aparatul va fi produs de compania spaniolă GeekPhone în timp ce softul telefonului va fi creat de  compania Silent Circle. Producatorii lui Blackphone spun ca vei putea da sau primi telefoane, mesaje text, convorbiri video, transfer sau stocare de date intr-un mod sigur si iti vei putea "anonimiza activitatea" prin VPN.

Lansat la Mobile World Congress, în Barcelona

Smartphone-ul a fost prezentat la Mobile World Congress, în Barcelona. Totuşi creatorii lui recunosc că niciun telefon nu este 100% sigur în faţa NSA.


„Nu există un dispozitiv care să fie imun în faţa NSA. Dacă eşti pe lista de terorişti căutaţi sau dacă eşti un ucigaş, serviciile de informaţii vor pătrunde în telefonul tău“, a declarat Mike Janke, cofondator şi director executiv al companiei Silent Circle, compania care a creat software-ul din Blackphone.

Din echipa celor care au creat acest gadget fac parte si experti in criptografie. În spatele companiei GeekPhone fiind Phill Zimmerman, creatorul sistemului de criptare pentru emailuri PGP (Pretty Good Privacy), iar la proiectul ambiţios a lucrat şi un fost militar Navy SEAL.


Blackphone foloseste un Android modificat, Privat OS, care le permite utilizatorilor sa aiba control asupra intimitatii si securitatii datelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter