Actualitate

Rețeta ”elixirului dragostei” le-a fost dezvăluită clujenilor

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca a prezentat de Dragobete o reţetă a 'Parfumului de iubire' (Eau D'Amour), care datează din secolul al XIX-lea.

Reţeta parfumului de iubire, care era la mare căutare în epocă, a fost păstrată în spiţeria 'La Sf. Gheorghe', deschisă în oraş în anul 1.573, scrie Agerpres.

'Parfumul de iubire se prepara în secolul al XIX-lea, începând cu 1897, în spiţeria 'La Sf. Gheorghe', cea mai veche din oraş, înfiinţată în anul 1573, în clădirea unde funcţionează astăzi Muzeul Farmaciei. Modul de preparare a fost păstrat cu sfinţenie în reţetarul farmaciei şi avea mare căutare printre doamnele şi tinerele Clujului. Reţeta cuprinde uleiuri esenţiale de bergamotă, trandafir, flori de portocal, ulei de rădăcină de violete, dar şi mosc, ambră, cumarină, vanilină, ylang-ylang, esenţă de iasomie, toate aceste ingrediente exotice fiind puse, în diverse cantităţi, în alcool de vin. Parfumul se prepara la farmacie - care oferea şi cosmetice în acele vremuri - şi se vindea în sticluţe speciale, pictate manual', a declarat, luni seară, în cadrul unui eveniment organizat de Dragobete, Radu Crişan, curatorul Muzeului Farmaciei.

Muzeul Farmaciei a organizat luni seară, pentru clujeni, tururi ghidate în cadrul cărora au fost prezentate diferite medicamente miraculoase de odinioară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter