Actualitate

La Cluj-Napoca, scumpirea taxiului se anunţă pe Facebook

Toate companiile de taxi din Cluj-Napoca vor creşte tarifele la curse. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Sindicatului Taximetriştilor Cluj, Alexandru Ursu, pe Facebook, care a precizat că au fost începute deja demersurile legale pentru majorarea preţurilor.

După ce compania de taxi Napoca a hotărât să crească tariful unei curse, de la 1,79 de lei pe kilometru până la 2,25 de lei, toate celelalte companii din Cluj-Napoca vor face acelaşi lucru cel târziu până în data de 5 martie.

“Toate companiile de taxi au început demersurile legale pentru a se modifica tariful, astfel că pe lângă Napoca Taxi care deja are tariful majorat, luni urmează Diesel Taxi, apoi cronologic şi celelalte companii. Aşadar, până pe 1-5 martie toate firmele vor avea tariful pe care şi l-au propus taximetriştii. Procedura este destul de complicată dar nu imposibil de realizat, astfel că în cadrul fiecărui dispecerat trebuie îndeplinite câteva condiţii care să nu contravină legi: existenţa cererilor de indexare a tarifului conform legii, aducerea la cunoştinţa dispeceratului a tarifului dorit de fiecare operator şi PFA, validarea acelui tarif sau acceptarea lui de către dispecerat dacă acesta întruneşte majoritatea opiniilor liber exprimate, comunicarea către autorităţi a tarifului ce se va practica (cât şi de când). Aceste etape sunt necesare, iar faptul că unele firme si-au schimbat deja tariful denotă o mai bună organizare a colectivului colaborator cu acel dispecerat”, a precizat Ursu.


În şedinţa de Consiliu Local din 30 decembrie 2013 s-a votat un proiect de hotărâre care prevede majorarea tarifelor maximale la taxi.

Tot în decembrie 2013 a avut loc o întâlnire între reprezentanţii taximetriştilor (dispecerate şi sindicat) şi reprezentanţii autorităţilor locale în cadrul căreia a fost susţinută necesitatea majorării tarifelor la taxi, stabilite printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 2008.


Cu toate că în momentul de faţă, taxiul costă 1.79 lei/kilometru ziua şi 1.99 lei/kilometru noaptea, hotărârea de Consiliu Local le permite firmelor de taximetrie să practice un tarif de până la 2 lei/kilometru ziua şi 3 lei/kilometru pe timp de noapte, acestea fiind tarifele maximale.

Reprezentanţii taximetriştilor au solicitat, în cadrul întâlnirii din 16 decembrie, majorarea tarifelor maximale de la 2 lei/kilometru ziua la 2.25 lei/kilometru. În cazul tarifului maxim de noapte, acesta va rămâne la fel.

Etichete: facebook
Ultimele Stiri
abonare newsletter