Actualitate

Ianukovici s-ar fi întâlnit cu Timoşenko sâmbătă, la Harkov, înainte să fie eliberată

Viktor Ianukovici s-ar fi întâlnit cu Iulia Timoşenko la Harkov, sâmbătă, înainte ca opozanta să fie eliberată, a declarat parlamentarul rus Aleksei Mitrofanov pentru Interfax, relatează postul Russia Today în pagina electronică.

Potrivit postului rus, deputatul a precizat, citând surse din cadrul Partidului Regiunilor al fostului şef de stat, că Ianukovici s-a întâlnit cu Timoşenko sâmbătă dimineaţa, fără să facă alte precizări.

Deputaţii ucraineni au decis sâmbătă "eliberarea imediată" a opozantei. Imediat după aceea au votat cu privire la ceea ce au prezentat drept o vacanţă, justificând o destituire de facto a şefului statului şi organizarea unor alegeri prezidenţiale anticipate la 25 mai. "Preşedintele Ianukovici s-a îndepărtat de la putere şi nu-şi îndeplineşte funcţiile", se arată în rezoluţia adoptată de către Parlament.


Însă, de la Harkov (est), Ianukovici, ales în 2010 pentru un mandat până în martie 2015, a dat asigurări că nu are nicio intenţie să demisioneze. "Ţara asistă la o lovitură de stat (...). Eu sunt preşedintele ales în mod legitim", a subliniat el într-o alocuţiune televizată, înregistrată la o dată necunoscută şi difuzată de un post regional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter