Actualitate

Război pe banii publici între consilierii judeţeni PDL şi conducerea CJ Cluj

Raportul Curţii de Conturi pe anul 2012 provoacă noi acuze între consilierii judeţeni PDL şi USL.

Consilierul judeţean Rareş Rusu (PDL) a pornit un război cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pe care o acuză că a făcut plăţi fictive pe lucrări la spitalele din oraş care nu au fost executate. „Un buget aflat discreţionar la îndemâna conducerii CJ Cluj a fost manipulat de asemenea manieră încât s-au făcut din el plaţi fictive. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca au fost acceptate la plată şi decontate situaţii de lucrări, majorate ilegal cu suma de 112.060 lei datorită includerii în situaţiile de plată ale unor lucrări care nu au fost efectiv executate, în cazul contractului de lucrări încheiat cu SC Bovan SRL Cluj-Napoca”,a  declarat Rareş Rusu pe baza raportul Curţii de Conturi.

Acesta mai spune că potrivit raportului în cauză, o situaţie similară se regăseşte şi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello. „Acolo avem o majorare ilegală a lucrării de 10098 lei, încheiată cu SC Robacon Impex SRL din Gherla. „Solicit preşedintelui CJ o explicaţie publică şi instituirea unei comisii la nivelul Consiliul Judeţean care să verifice cine anume s-a înfruptat din aceşti bani publici. De asemenea solicit recuperarea pagubei”, a mai precizat Rusu.


Promisiunile lui Oleleu:spital de copii de 50 de milioane de euro

Consilierul judeţean Rareş Rusu l-a criticat pe vicepreşedinte CJ Cluj, Ioan Oleleu, care vrea să construiască un spital pentru copii, investiţia ridicându-se la 50 milioane euro. „I-am gasit eu o sumă de avans dacă doreşte să recupereze sumele de care v-am pomenit anterior. Dar până atunci, îmi pun problema dacă nu ar trebui finalizate proiectele pe acesta temă, începute anterior, de exemplu, Spitalul Regional de Urgenţă. Iar în ceea ce priveşte discuţia despre acest nou spital care pare mai degrabă o afacere imobilară marca PSD, consider că este iaraşi o petardă electorală având în vedere că 2014 este un an electoral”, a conchis Rusu.

Ce spune CJ Cluj

Referitor la acuzaţiile consilierului PDL, conducerea CJ Cluj a precizat că pe 30 decembrie 2013 a fost expediat spre Curtea de conturi o adresă prin care Horea Uioreanu informa asupra măsurilor dispuse.


„În speța la care face referire Rareș Rusu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a solicitat aprobarea județului Cluj privind compensarea sumei de 112.060,25 lei conform facturilor emise de SC  Bovan SRL Cluj-Napoca pentru obiectivul de investiții «Clinica de diabet – lucrări de procurare și montare lift transport bolnavi cu targa» finanțat din bugetul județului Cluj și în anul 2013. Județul Cluj a transmis acordul privind compensarea sumei de 112.060,25 lei în cadrul obiectivului de investiții mai sus menționat,  iar în data 24 septembrie 2013 s-a virat spitalului Clinic de Urgență Cluj-Napoca suma de 28.272,38 lei rezultată în urma compensării facturilor emise de SC Bovan SRL Cluj-Napoca. În data de 24 decembrie 2013 s-a încasat în contul județului Cluj suma de 2.321,03 lei, reprezentând beneficii nerealizate la prejudiciul județului local. Cât privește spitalul Leon Daniello, conducerea spitaului a transmis județului Cluj procesul verbal de recepție parțială a lucrărilor privind montarea grilajelor pentru obiectivul de investiții «Modificări interioare și reparații exterioare la Pavilionul 1».  La data controlului grilajele au fost achitate și nu au fost montate, stabilindu-se ca prejudiciu cauzat bugetului local. În data de 3 iulie 2013 s-a încasat în contul județului Cluj suma de 537,45 lei reprezentând beneficii nerealizate la beneficiul cauzat bugetului local”, au declarat reprezentanţii CJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter