Actualitate

Primăria vrea să scoată transportatorul Fany din Cluj cu orice preț

Acuze de o parte și de alta în războiul Fany – Compania de Transport Public Cluj-Napoca: Fany cere anularea hotărârii prin care CTP a intrat în Baciu. În replică, Primăria propune înaintarea unei plângeri pentru că Fany nu respectă stațiile.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi a fost votată propunerea consilierului PDL Radu Moisin prin care Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca ar urma să depună plângere pentru nerespectarea de către compania de transport Fany a stațiilor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor prevăzute în urma licitației câștigate de operatorul privat. Propunerea va fi analizată de comisia de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și dacă avizul va fi unul favorabil atunci plângerea respectivă va fi înaintată către organele competente.

Propunerea consilierului Radu Moisin a venit după ce a fost analizată plângerea Fany prin care a solicitat anularea hotărârii de Consiliu Local care prevede intrarea CTP Cluj-Napoca în comuna Baciu. Din ianuarie, operatorul public de transport are trasee paralele cu compania privată în Baciu. “Propun o sesizare pe care să o facă CTP Cluj-Napoca către toate organele abilitate ca urmare a faptului că în plângerea Fany se precizează că ei au la dispoziție o singură stație în municipiu, autogara Beta, dar nu este respectată. Propunem ca CTP să intenteze chiar un proces în acest sens”, a afirmat Radu Moisin.


Primarul Emil Boc a subliniat că Fany trebuie să respecte licența. “Dacă are o licență să o respecte, dacă nu să îi fie retrasă. Eu susțin acest lucru în calitate de președintele al Asociației de Transport Metropolitan”, a precizat primarul.

Consiliul Județean să nu semneze contractul cu Fany

Moisin a mai propus ca forul județean să nu semneze contractul cu Fany. “Consiliul Județean nu a încheiat încă contractele și propunem nici să nu le semneze pentru că nu s-a respectat contractul prin nerespectarea stațiilor de călători din oraș”, a adăugat consilierul PDL.


Consilierii PDL au subliniat că în Piața Mihai Viteazul în fiecare zi sunt autobuze parcate care nu lasă loc autobuzelor CTP Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că propunerea lui Radu Moisin a fost votată, unii dintre consilierii locali nu au considerat oportună această inițiativă și au propus chiar înființarea mai multor stații pentru operatorii privați de transport care fac legătura între Cluj-Napoca și alte orașe din țară. În momentul de față, firmele private au o singură stație, în autogara Beta. Primarul Emil Boc a explicat că prin crearea mai multor stații nu s-ar fluidiza deloc traficul ci ar fi introduse în centrul orașului mașini mari care nu ar face altceva decât să aglomereze și mai mult circulația.


În urma discuțiilor care au durat aproximativ 40 de minute, propunerea consilierului Radu Moisin a fost votată.

abonare newsletter