Actualitate

FOTO – Modernizarea cinema Dacia costă 4 milioane. Cum va arăta peste un an

Clădirea în care a funcționat cinematograful Dacia din Mănăștur va fi modenizată anul acesta. Lucrările costă aproape 4 milioane lei.

Primarul Emil Boc a prezentat, miercuri, imagini cu modul în care se dorește să fie schimbată imaginea imobilului în care a funcționat cinematograful Dacia din Mănăștur. Consilierii locali urmează să voteze indicatorii tehnico-economici, iar apoi urmează restul etapelor până la începerea lucrărilor propriu-zise.

În prezent, clădirea este foarte degradată din cauza neutilizării îndelungate şi a incendiilor cauzate de oamenii străzii care se adăposteau frecvent în interiorul imobilului. “Aceasta necesită lucrări de reparaţii capitale precum: tencuieli, zugrăveli, pardoseli, schimbare tâmplărie, obiecte sanitare, instalaţii de apă, canalizare, electrice şi încălzire, eventuale consolidări şi dotări specifice destinaţiei imobilului”, se arată în proiectul de hotărâre.


Clădirea a fost construită în anul 1981, are o suprafaţă utilă de peste 1.300 mp şi are un regim de înălţime subsol plus parter plus un etaj. După 1989 imobilul a funcţionat, un timp, ca cinematograf, apoi discotecă, după care s-a intrat într-o perioadă în care nu a mai fost utilizat deloc.

După încheierea lucrărilor de modernizare, clădirea va adăposti următoarele spaţii majore: sala mare care este formată din cinematograf, spaţiu multifuncţional pentru piese de teatru, conferinţe, vestiare pentru actori; sala mică, formată din Centrul Inteligenţei, adică un centru dedicat copiilor şi tinerilor care vor putea urma cursuri gratuite de şah, bridge, go, scrable, vor avea loc competiţii naţionale de şah. Pe lângă cele două săli, în clădire va fi amenajat şi un spaţiu pentru recepţii, expoziţii, zonă de alimentaţie publică, toalete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter