Actualitate

Adoptarea unor spaţii verzi de către companii continuă şi în 2014

Companiile care îşi desfăşoară activitatea în Cluj-Napoca vor „adopta” şi anul acesta rondouri şi spaţii verzi din oraş.

Faţă de anii anteriori, pe lângă faptul că vor avea ca sarcină înfrumuseţarea acestor spaţii, companiile vor fi obligate, din acest an, să asigure şi un sistem de irigare al locului „adoptat”, iar în perioada sărbătorilor de iarnă să le împodobească cu diferite ornamente specifice. Aceste noi propuneri vor fi discutate în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi.

Până acum, trei firme din cele 20 care au adoptat anul trecut un spaţiu verde, au montat un sistem de irigaţie. Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local, asigurarea unor astfel de sisteme este necesară pentru a corespunde normelor de peisagistică urbană europeană şi pentru a avea un spaţiu public mai verde şi mai prietenos. Întreţinerea spaţiilor verzi va fi asigurată de Primăria Cluj-Napoca şi de firmele de salubritate. Anul trecut, 20 de companii au adoptat un spaţiu verde şi 18 dintre acestea au fost întreţinute corespunzător.


Până acum au fost „adoptate” spaţii verzi în intersecţii din mai multe cartiere: Zorilor, Grigorescu, Gheorgheni, spaţiul din faţa Teatrului Naţional, etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter