Actualitate

Papa Francisc va călători cu paşaport argentinian

Papa Francisc a ales să călătorească în lume cu paşaport argentinian, a cărui reînnoire a cerut-o autorităţilor argentiniene, a afirmat luni ministrul argentinian de Interne.

Până în prezent, predecesorii săi aveau obiceiul să predea paşaportul ţării de origine şi să călătorească în lume cu un pasport emis de Vatican.

Papa l-a contactat săptămâna trecută pe ambasadorul Argentinei la Roma, Juan Pablo Cafiero, "pentru a-l anunţa că vrea să continue să călătorească în lume cu paşaportul său argentinian", a relatat ministrul argentinian de Interne, Florencio Randazzo.


Site-ul Ministerului de Interne a postat noua carte de identitate a lui Jorge Bergoglio, în care Suveranul Pontif apare în ţinuta sa tradiţională de culoare albă şi purtând mitra papală.

"Noul gest al Papei în favoarea ţării noastre ne umple de mândrie. (...) El a ales să-şi reînnoiască paşaportul şi buletinul de identitate pentru a călători în lume în calitate de reprezentant suprem al Bisericii Catolice cu un document de călătorie similar celui deţinut de oricare cetăţean argentinian", s-a felicitat ministrul.


El a sugerat, într-un comunicat, că o echipă a autorităţilor argentiniene s-a deplasat la Vatican pentru a-i face o fotografie lui Francisc şi pentru a proceda la prelevarea amprentelor sale digitale.

Paşaportul a fost emis la 14 februarie 2014 şi este valabil până în 2024, Papa urmând să-l primească la domiciliul său de la Reşedinţa Sfânta Marta din Vatican, precizează ministerul.


Vaticanul este un stat suveran, iar Papa şi cardinalii, care îşi au reşedinţa în acest stat, pot dispune de paşapoarte diplomatice eliberate de Sfântul Scaun.

Etichete: papa francisc
Ultimele Stiri
abonare newsletter