Actualitate

GOOGLE marchează debutul Jocurilor Olimpice de la Soci printr-un logo special

GOOGLE marchează, vineri, debutul Jocurilor Olimpice de la Soci, printr-un logo special, care prezintă şase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în oraşul Soci, Rusia, în perioada 7 - 23 februarie, câteva probe urmând să aibă loc însă în oraşul-staţiune Krasnaia Poliana.

Vor fi organizate 98 de probe sportive, în cadrul a 15 sporturi. Atât Jocurile Olimpice, cât şi cele Paralimpice vor fi organizate de Comitetul de Organizare Soci (COS).


Soci a fost ales ca oraş-gazdă al Jocurilor Olimpice pe 4 iulie 2007, la cea de-a 119-a întrunire a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) din Ciudad de Guatemala, celelalte două candidate pentru găzduirea acestei ediţii fiind Salzburg (Austria) şi Pyeongchang (Coreea de Sud). Candidatura oraşului Soci a fost susţinută de preşedintele rus Vladimir Putin şi de campioana la tenis Maria Şarapova, câştigătoare a trei titluri de mare şlem. Aceasta este prima ediţie a JO organizată în Federaţia Rusă, dat fiind faptul că Jocurile Olimpice de vară din 1980 din Moscova au avut loc în interiorul Uniunii Sovietice.

Pregătirile pentru JO includ construirea de arene noi şi modernizarea telecomunicaţiilor, energiei şi a infrastructurii transportului din zonă. Presa internaţională a relatat faptul că organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci a beneficiat de un buget record de 51 de miliarde de dolari.


Pregătirea acestui eveniment s-a confruntat şi cu o serie de controverse: mutarea locuitorilor din zonă, nivelul ridicat de corupţie, poluarea mediului înconjurător şi chiar legislaţia asupra persoanelor de altă orientare sexuală.

Aceasta va fi prima ediţie a Jocurilor Olimpice cu Thomas Bach în funcţia de preşedinte al CIO.


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fişt.

Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediţii a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de pe Stadionul Fişt, va fi centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei, cu puternice conotaţii politice şi diplomatice.


Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter