Actualitate

Acțiune fulger a polițiștilor clujeni. Sute de șoferi au fost „premiați” azi!

Poliţia Municipiului Cluj-Napoca a organizat astăzi o acţiune în sistem integrat pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul urban.

La acţiune au participat peste 70 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră din I.P.J. Cluj, 18 poliţişti locali şi 6 reprezentanţi ai RAR şi ARR.

Efectivele participante au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, neacordarea de prioritate pietonilor.


Poliţiştii rutieri au controlat 855 autovehicule şi au aplicat 282 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 38.400 lei.

Au fost sancţionaţi 251 conducători auto pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimul legal de viteză, portul centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan fără sistem hands free şi altele şi 31 pietoni pentru traversări neregulamentare.


De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 7 permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor şi 1 pentru nerespectarea culorii semaforului electric. Pentru diferite defecţiuni tehnice constatate au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter