Actualitate

Cât ne costă flăcările veșnice din oraș?

Cele 14 fântâni arteziene, cișmele și flăcările veșnice vor fi întreținute de o anumită firmă care va fi desemnată în curând de Primăria Cluj-Napoca. Află cât costă întreținerea acestor obiective.

Repararea, întreţinerea, supravegherea şi conservarea fântânilor arteziene, cişmelelor şi flăcărilor veşnice din Cluj-Napoca costă, anul acesta, aproximativ 533.000 lei.

În această perioadă, ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru întreţinerea celor 14 fântâni arteziene din oraş se află în faza de analiză, în 20 ianuarie fiind deschise ofertele. Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că numele firmelor care au depus oferte nu este public şi nu poate fi comunicat deocamdată.


Printre sarcinile firmei care va câştiga licitaţia se află pornirea fântânilor artiezene, în martie sau aprilie, în funcţie de condiţiile meteo, dar şi conservarea acestora care va începe în luna noiembrie. “Activitatea de întreţinere, curăţenie a fântânilor arteziene se va desfăşura zilnic, după următorul program: 07.00-23.00. Înainte de a porni fântânile arteziene, cu cel puţin o oră înainte, se vor curăţa filtrele şi apa din bazine de impurităţi sau corpuri solide, deşeuri, resturi menajere sau vegetale, etc. şi se va verifica starea de funcţionare a instalaţiilor electrice şi automatizare, operaţii care se fac şi după oprirea fântânilor”, se arată în caietul de sarcini.

Fântânile, funcţionale nouă luni

Perioada de funcţionare a fântânilor arteziene din oraş va fi de nouă luni sau mai puţin, în funcţie de condiţiile meteo. Astfel, timp de nouă luni ar trebui să fie funcţionale fântânile arteziene din Parcul Central, din faţa Prefecturii, din Piaţa Avram Iancu, Piaţa Mihai Viteazu, din parcul de joacă de lângă Cluj Arena, fântâna de lângă Complexul Minerva, cea de lângă Complexul Union, din Piaţa Gării, fântâna din spatele bisericii Sf. Petru din Mărăşti, cea de pe bulevardul Eroilor, din Piaţa Unirii, din Parcul Rozelor şi din Parcul Tulcea.


Firma care va câştiga licitaţia trebuie să se asigure că vor funcţiona corespunzător şi cele 24 de cişmele din oraş şi flăcările veşnice din oraş, amplasate astfel: una în Piaţa Mihai Viteazu care este aprinsă permanent, două în Cimitirul Eroilor care se aprind numai cu anumite ocazii şi una la Clopotul de pe Bulevardul Eroilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter