Actualitate

Cea mai scăzută temperatură din 2014: - 26° Celsius la Miercurea Ciuc

O temperatură de - 26° Celsius s-a înregistrat, marţi dimineaţă, la Miercurea Ciuc şi Joseni, în judeţul Harghita, unde pentru a treia zi consecutiv se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ţară din această iarnă.

Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la Staţia meteorologică din Miercurea Ciuc, temperatura a coborât, în cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 01.30, - 26° Celsius şi s-a menţinut la aproximativ aceeaşi valoare până la ora 7.30. La Joseni, temperatura de minus 26 de grade Celsius a fost măsurată în jurul orei 6.00.

În nordul judeţului, la Topliţa, temperatura minimă consemnată a fost de - 20° Celsius, iar în sud, la Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat - 4° Celsius, diferenţa între cea mai scăzută şi cea mai ridicată temperatură din judeţ, măsurate la aceeaşi oră, fiind de 22 de grade.


Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de – 35,2° Celsius,, s-a înregistrat în anul 1987 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 ° Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

Etichete: miercurea ciuc frig
Ultimele Stiri
abonare newsletter