Actualitate

FOTO - VIDEO: Sudul Statelor Unite, paralizat de 6 centimetri de zăpadă

Statele Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord şi de Sud, Alabama şi Georgia au declarat stare de urgenţă după o ninsoare în urma căreia s-a depus un strat de zăpadă de doar şase centimetri.

Sudul Statelor Unite a fost paralizat de o ninsoare în urmă căreia s-au depus până la şase centimetri de zăpadă şi polei. În Atlanta, Georgia, şcolile au fost închise şi mulţi dintre copii au rămas peste noapte în unităţile de învăţământ, în timp ce conducătorii auto au fost blocaţi pe autostrăzi până la 22 de ore , relatează CNN.

Meteorologii americani au avertizat cu privire la posibilitatea unei ninsori încă de luni, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 3:00, au emis o alertă, care anunţa 2.5 inch (n.r. 6.35 cm) de zăpadă şi polei. Autorităţile au ignorat însă avertizările meteo, nu au închis şcolile şi nu au pregătit suficiente utilaje pentru intervenţie. Când a început ninsoarea, cele mai multe companii şi-au trimis angajaţii acasă. Autostrăzile au fost luate cu asalt de un număr uriaş de navetişti, plecaţi spre casă, pe drumurile acoperite de polei şi zăpadă, la aproximativ aceeaşi oră, fără să aibă maşinile pregătite pentru iarnă.


Numărul mare de maşini şi lipsa de experienţă a şoferilor neobişnuiţi cu astfel de condiţii au dus la ambuteiaje care s-au întins pe câţiva kilometri. Fără cauciuri de iarnă, lanţuri, sau lopeţi, mulţi automobilişti nu au reuşit să conducă în condiţii de siguranţă, în ciuda distanţelor scurte până la destinaţie şi şi-au abandonat maşinile pe şosea, continuându-şi drumul pe jos.

Etichete: ambuteiaj trafic
abonare newsletter