Actualitate

Mărci poștale "Marea Neagră, istorie rescrisă", lansate de Romfilatelia

Emisiunea de mărci poștale intitulată "Marea Neagră, istorie rescrisă", lansată de Romfilatelia, marchează cinci ani de la pronunțarea publică a Hotărârii Curții Internaționale de Justiție de la Haga în procesul "Delimitarea Maritimă în Marea Neagră", prin care România a obținut 79,34% din zona aflată în dispută cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă, începând de luni, 3 februarie, emisiunea de mărci poștale "Marea Neagră, istorie rescrisă" va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară. Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 10 timbre + 2 viniete și colița dantelată.

În 2014 se împlinesc cinci ani de la pronunțarea publică, la 3 februarie 2009, a Hotărârii Curții Internaționale de Justiție de la Haga, în procesul "Delimitarea Maritimă în Marea Neagră" (România c. Ucraina). Momentul consacră prima, și până în prezent, unica extindere de drepturi suverane și jurisdicție suverană ale României după Marea Unire de la 1918.


Prin Hotărâre, România a obținut 79,34% din zona aflată în dispută cu Ucraina, adică 9.700 km2 de platou continental și zonă economică exclusivă, cu importante resurse de hidrocarburi.

abonare newsletter