Actualitate

Ponta vrea să-i amendeze pe șoferii care au rămas înzăpeziți

Restricţiile de circulaţie nu au fost respectate în Constanţa, iar şoferii au ignorat semnalele poliţiei şi au plecat la drum în viscol după care au cerut ajutor autorităţilor, a afirmat premierul Ponta, adăugând că va verifica ce sancţiuni sunt aplicate în Europa de Vest sau SUA în astfel de cazuri.

"Oamenii nu au ascultat şi nu au respectat solicitarea autorităţilor şi au pleat pe drum, i-am scos azi-noapte din zăpadă. În momentul în care eşti oprit de poliţie şi treci pe lângă poliţie, te duci în viscol, după care suni la televizor că eşti blocat în viscol, ai şi tu o responsabilitate. Nu aş fi vrut să se spună că e vina autorităţilor pentru că unii nu respectă regulile. O să mă uit ce se întâmplă în Europa de vest sau în America, care sunt sancţiunile pentru cei care nu respectă avertizările autorităţilor şi o să fiţi uimiţi cât de dure sunt", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a arătat că vrea să facă din nou un apel la responsabilitate către şoferii din zonele afectate de zăpadă, arătând că autorităţile trebuie să îşi facă treaba, dar şi populaţia trebuie să respecte legea.


Autorităţile au intervenit în judeţul Constanţa, de la instituirea codului roşu, pentru salvarea a peste 200 de persoane blocate în zăpadă şi pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în zeci de cazuri, iar joi dimineaţă sunt izolate 13 localităţi, toate drumurile fiind închise în continuare.

Potrivit datelor furnizate de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, în ultimele 12 ore au fost salvate din zăpadă 206 persoane, iar 36 de persoane au fost asistate medical.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter