Actualitate

Şeful de la Telecomunicații Speciale a aflat după 7 ore locația exactă a avionului prăbuşit în Apuseni

Şeful STS Cluj, col. Ioan Rus, a declarat, miercuri, că abia la ora 21.00 a aflat locul exact în care s-a prăbuşit avionul, în accidentul din 20 ianuarie.

'Eu personal am ştiut aproape exact la ora 21.00, pe baza unor informaţii primite de la ROMATSA, datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti pe deasupra locului incidentului', a spus Ioan Rus. El a mai spus că, din punctul său de vedere, STS a respectat toate procedurile.

'Îmi doresc din suflet ca în acest caz să se desfăşoare o anchetă şi să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat. (...) Din punctul instituţiei, într-un sistem de urgenţă nu se poate acţiona decât în baza unor proceduri foarte stricte. Procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă. (...) STS nu localizează avioane, nu localizează telefoane, nu localizează oameni. Pune la dispoziţia celor care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiei de urgenţă date despre localizarea apelului, care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă', a explicat Ioan Rus.

 Premierul Victor Ponta a declarat pe 23 ianuarie că va solicita un raport în CSAT care să explice 'eşecul' STS de a identifica locul de unde s-a efectuat apelul la 112 în cazul accidentului aviatic din judeţul Cluj.

abonare newsletter