Actualitate

FOTO - Ambasadorul Canadei, în vizită la CJ Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a primit marţi, 28 ianuarie 2014, vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Canadei la Bucureşti, doamna Joanne Lemay. Ea a venit însoţită de consilierul pentru relaţii externe şi diplomaţie şi consilierul comercial din cadrul Ambasadei.

Scopul acestei întrevederi l-a reprezentat atragerea de noi investitori canadieni şi, respectiv, extinderea cooperării economice şi a schimburilor comerciale.

În cadrul întâlnirii, Horia Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, a prezentat potenţialul economic şi investiţional al judeţului, cu accent pe atuurile care recomandă Clujul din acest punct de vedere, realizând totodată o trecere în revistă a principalelor proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj.


În acelaşi timp, în cadrul discuţiilor au fost identificate o serie de oportunităţi de colaborare în domeniul IT precum şi în alte domenii în care potenţialul economiei clujene este unul extrem de solid.

„A fost o întâlnire mai mult decât necesară şi utilă, în care i-am prezentat doamnei Ambasador a Canadei numeroasele beneficii de care investitorii canadieni pot avea parte dacă optează să investească la Cluj. În acelaşi timp, suntem interesaţi de o prezenţă mult mai activă a companiilor canadiene în economia judeţului, situaţia actuală fiind cu mult sub potenţialul real al acestei relaţii. Totodată, am decis să încurajăm colaborarea universităţilor clujene cu instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din Canada, în interesul ambelor părţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.


În prezent, în judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea 49 de firme cu capital canadian, dintre care cea mai cunoscută este Bombardier Transportation, lider mondial în industria feroviară.

abonare newsletter