Actualitate

INCREDIBIL: Ce i-a făcut Poliția Română unei clujence de 61 de ani!

O tamponare ușoară între două mașini în Cluj-Napoca, “soldată” cu o zgârietură de 10 cm în zona roții pe mașina victimei, a fost pedepsită de Poliția Română cu o amendă de peste 500 de lei și suspendarea permisului pe o perioadă de 4 luni. Cum e posibil așa ceva, aflați mai jos!

INCREDIBIL: Ce i-a făcut Poliția Română unei clujence de 61 de ani! INCREDIBIL: Ce i-a făcut Poliția Română unei clujence de 61 de ani!

Călin Vălean, fiul unei clujence de 61 de ani implicate într-un accident minor de circulație, povestește pe blogul său experiența neplăcută prin care a trecut familia sa.

 Într-un post intitulat “Ziua în care Poliția Română a umilit-o pe mama” clujeanul Călin Vălean relatează ce a pățit mama sa, implicată într-o tamponare ușoară, pentru simplul motiv că nu a avut pile la poliție și a încercat să remedieze pagubele unui accident pe cale amiabilă, cum zice legea.


El povestește cum mama sa, a fost implicată într-un accident rutier ușor, în zona Gării. El a mers la locul accidentului și ajuns acolo a constatat că paguba  produsă victimei era “o zgîrietura de maxim 10 cm și lată de 2 pe marginea curbată de deasupra roții a aripii din spate. Maxim 500 de lei costul reparației”. El a relatat apoi cum tatăl victimei le propune să le dea o sumă de bani, însă refuză, pe motiv că mașina are RCA și e convins că tatăl său nu va vrea să  plătească el reparația mașinii.

300 de euro pentru o zgârietură

Părțile implicate în accident fac schimb de numere de telefon, iar miercuri discută cu victima la telefon despre rezolvarea incidentului pe cale amiabilă, constatări, programări, armonizări de agende. “Vineri iar îl aud pe tata vorbind la telefon și concluzia discuției era că victima nu a găsit un service să-i facă mașina pe loc în ziua aceea, iar el ar fi vrut să scoată la vînzare mașina, a doua zi. În plus de asta potul înțelerii amiabile fentînd asigurarea RCA a urcat la 300 de Euro”, povestește Călin.


Prietenul polițist, la nevoie se cunoaște

Clujeanul mai scrie că mama sa a primit un telefon de la un polițist care suna de pe telefonul victimei și care i-a spus să meargă la Poliție să-l caute pe domnul agent Pop Alexandru. “Azi dimineața am mers împreună cu mama, eu am rămas în hol. Verdictul: amendă 500 și ceva de lei, permisul suspendat nu pe 1 lună, nici pe 2, ci pe 4!”, scrie stupefiat Călin.

Degeaba ai încredere în oameni mai ales în ăia care declară că nu-s răi și nici nu vor să-și ia banii, fiecare zi care se scurge după accident urcă potul cu 50 de Euro. Dacă ești tînăr și ai prieten în poliție (sau mă rog, tata are prieten la poliție) nu contează că ai tras de timp să mergi pe calea legală de conciliere, cînd vinovatul nu-ți dă banii pe care tu îi ceri, ia pedeapsa maximă. Polițistul care sună de pe telefonul victimei dă exemplu de reducerea cheltuielilor statului cu telefoanele și dovadă de maximă de imparțialitate. O mamă și bunică, pensionară, la 61 de ani, care are nevoie de mașină să meargă la biserică (unde mai ia cu ea în mașină și alți oameni care se deplasează mai greu) și cîteodată să-și aducă nepoții de la școală trebuie să ia o lecție că în România nu te joci cu legea”, conchide clujeanul.


 

Etichete: rca
Ultimele Stiri
abonare newsletter