Actualitate

VREMEA în TRANSILVANIA și LA MUNTE până pe 9 februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 ianuarie - 9 februarie, pentru Transilvania.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în Transilvania

Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea rămâne rece, în Transilvania, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade şi ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o creştere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendinţă de uşoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius.


Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 şi 4 februarie, când, trecător, pot fi şi lapoviţe sau ploi.

Vremea la munte

Până spre sfârşitul primei săptămâni regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii de -6…-4 grade ale temperaturilor maxime şi de -12...-10 grade ale celor minime. După 31 ianuarie vremea se va încălzi uşor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2...3 februarie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată prin temperaturi maxime între -4 şi 0 grade şi minime între -10 şi -7, cu cele mai scăzute valori la mijloc de săptămână.


Va ninge pe 29 ianuarie şi, din nou, în intervalul 1 – 4 februarie. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter