Actualitate

Căprioară, MUȘCATĂ DE GÂT de un CÂINE, în Băișoara

O căprioară rănită a fost găsită vineri pe marginea drumului, cu răni grave în zona gâtului, dar încă în viață. Potrivit unui martor, căprioara a fost atacată de un câine care a mușcat-o de gât.

ȘOCANT: CÂINE extrem de PERICULOS în Băișoara: A MUȘCAT DE GÂT o căprioară! ȘOCANT: CÂINE extrem de PERICULOS în Băișoara: A MUȘCAT DE GÂT o căprioară!

În 25.01.2014, în jurul orei 13,00, un bărbat de 46 ani din comuna Valea-Ierii a anunțat că a găsit pe marginea drumului judeţean 107N, în localitatea Moara de Pădure, un căprior care era în viaţă, dar care sângera în zona gâtului.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde în urma discuţiilor avute cu bărbatul, au stabilit că în timp ce acesta se deplasa cu autoturismul pe drumul judetean, a văzut cum un câine de talie mijlocie a prins căpriorul în zona gâtului, iar ulterior l-a eliberat şi a fugit. Pe marginea drumului s-au găsit pete de sânge, dar câinele nu a mai fost găsit la faţa locului şi nu s-a putut stabili proprietarul.


La faţa locului s-au prezentat şi un cadru medical de la Circa Veterinară Băişoara, însoţit de un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Turda, care după examinarea căpriorului (femelă, cu vârsta de un an) au stabilit că leziunile suferite de acesta, nu sunt compatibile cu viaţa.

Având în vedere că animalul nu mai putea fi salvat, a fost ridicat de la faţa locului, iar ulterior a fost predat reprezentanţilor din cadrul Ocolului Silvic Turda dispunându-se măsura transportării la abatorul din localitatea Iara, judeţul Cluj, pentru sacrificare, conform prevederilor legale.  


 

abonare newsletter