Actualitate

Dr. Zota despre zvonistica din timpul accidentului de avion: „De 3 ori mi s-a spus că au fost găsiţi. Prima dată la vreo oră şi jumătate. A treia oară nici nu am crezut!"

Haosul în care au lucrat toţi cei care s-au implicat pe 20 ianuarie în operaţiunea de căutare şi salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Munţii Apuseni este confirmat, încă o dată, de o mărturie a doctorului Victor Zota.

Epava avionului din Apuseni Epava avionului din Apuseni

Victor Zota, şeful Agenţiei Naţionale pentru Transplant este unul dintre primii oameni pe care medicul Radu Zamfir i-a sunat, pentru ajutor, după aterizarea forţată. 

Coordonatorul naţional pentru transplant povesteşte într-un interviu acordat postului Antena 3 că a primit nu mai puţin de trei alarme false din partea autorităţilor despre faptul că medicii plecaţi cu aeronava pilotată de Adrian Iovan spre Oradea ar fi fost găsiţi. Prima a venit cu mult înainte ca acest lucru să se întâmple, mai exact la aproximativ o oră şi jumătate după ora 16.00 când de la locul accidentului s-au dat primele telefoane pentru a anunţa ce s-a întâmplat. „De trei ori mi s-a spus că au fost găsiţi. Prima dată la vreo oră şi jumătate. Am vorbit cu doctorul Zamfir şi mi-a spus că nici vorbă. Aşa că atunci când au fost găsiţi de localnici nici n-am mai crezut”, a relatat Victor Zota într-un interviu acordat postului citat.


Din acest motiv, după ce într-adevăr pasagerii avionului prăbuşit au fost găsiţi, doctorul Zota l-a sunat din nou pe doctorul Zamfir, să se asigure. „Într-adevăr îi găsiseră. Când am vorbit cu dr. Zamfir o resuscitau pe fată care intrase în stop de aproximativ o jumătate de oră. Fiind un medic experimentat, ştia că resuscitarea poate dura şi 2-3 ore”, a mai spus Zota. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter