Actualitate

Un consilier local clujean riscă să își piardă funcția, după ce a fost prins BEAT LA VOLAN

Consilierul local al comunei Mica, Huza Ioan, şi-ar putea pierde sprijinul Partidului Naţional Liberal după ce a fost prins beat la volanul maşinii personale.

 Horea Uioreanu, preşedintele Biroului Politic Teritorial PNL Cluj a declarat pentru Dejeanul.ro că se aşteaptă soluţionarea dosarului penal de către instanţă, iar în funcţie de rezultat, Huza Ioan nu va mai fi sprijinit politic.

“Aşteptăm soluţionarea dosarului de către judecători. Rezultatul este previzibil, deoarece, din câte am înţeles, a fost prins beat la volan şi nu ne aduce cinste partidului. Este posibil să îi retragem sprijinul politic”, a declarat Horea Uioreanu, preşedinte al PNL Cluj.


Consilierul Local Huza Ioan a fost prins de poliţiştii din Dej, în cursul săptămânii trecute, conducând pe drumul judeţean 172 F în comună Mică, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul etilotestului a fost de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că alcoolemia din sânge este dublă. Martorii prezenţi la eveniment au declarat că Huza Ioan  a încercat să “fenteze” etilotestul, suflând pe lângă muştiuc sau făcându-se doar că suflă, crezând că aşa va scăpa de sancţiune. Poliţiştii l-au avertizat că nu funcţionează “şmecheria” pe care o încearcă.

Consilierul local este acum cercetat penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”.


 

abonare newsletter