Actualitate

Director ROMATSA Cluj: Pilotul avionului prăbuşit nu a luat legătura cu Clujul, nu avem centru zonal

Directorul ROMATSA Cluj, Gelu Suliţeanu, a declarat, miercuri, că pilotul Adrian Iovan nu a luat legătura cu Clujul în timpul zborului spre Oradea al avionului prăbuşit, aşa cum se menţionează în raportul prezentat la Guvern, Suliţeanu spunând că la Cluj nu mai există un centru de control zonal.

Director ROMATSA Cluj: Pilotul avionului prăbuşit nu a luat legătura cu Clujul, nu avem centru zonal Director ROMATSA Cluj: Pilotul avionului prăbuşit nu a luat legătura cu Clujul, nu avem centru zonal

Gelu Suliţeanu, director al Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Cluj din cadrul ROMATSA, a declarat, miercuri, pentru Mediafax că în formularea din raport, care se referă la faptul că Iovan ar fi intrat la ora 15.18 în legătură cu Centrul de control zonal Cluj "sunt greşiţi termenii", în condiţiile în care nu există un astfel de centru zonal, ci doar unul regional, la Bucureşti, care asigură şi sectorul Cluj.

"În formularea din raport în care se spune că la ora 15.18 pilotul a intrat în legătură cu Centrul de control zonal Cluj sunt greşiţi termenii. Nu există zonă de control decât la Bucureşti, care asigură şi un sector Cluj, locaţia nu este la Cluj, ci la Bucureşti. Pilotul nu a luat legătura cu Clujul, noi la Cluj nu am avut nicio legătură cu el. Este doar acest Centru Regional Bucureşti, pilotul ar fi încercat să ia legătura cu el, nu ştiu din ce motive nu a reuşit. În urmă cu câţiva ani fusese un centru la Cluj, dar a fost mutat la Bucureşti", a spus Suliţeanu.


Potrivit acestuia, sectorul Cluj înseamnă doar că sunt mai multe staţii radio, care sunt controlate de la Bucureşti.

Etichete: avion prabusit
abonare newsletter