Actualitate

Aurelia Ion, avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare

Aurelia Ion, studenta care a decedat în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, va fi avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare, informează, miercuri, Ministerul Apărării.

Aurelia Ion, avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare Aurelia Ion, avansată post-mortem la gradul de locotenent şi înmormântată cu onoruri militare

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent.

Totodată, ministrul Duşa a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.


Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus la capela Cimitirului Ghencea Militar, înmormântarea urmând să aibă loc joi.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, a precizat MApN.


Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion şi-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.

Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.


Coordonatorul SMURD Cluj, dr. Adela Golea, a declarat că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Medicii au făcute "reprize" de resuscitare atât la locul accidentului, cât şi în ambulanţă, dar, în final, s-au văzut nevoiţi să declare decesul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter