Actualitate

INEDIT – Cățeii care îi scapă de stres pe studenții din Cluj

În fiecare zi de miercuri și sâmbătă, studenții din Cluj vor avea ocazia să scape de stresul din timpul sesiunii cu ajutorul unor câini de terapie.

Programul Anti-stres pentru studenți Keep calm with dogs începe joi la Vivariul Universității Babeș-Bolyai de pe strada Clinicilor. Urmând modelul Puppy-Room for Stressed Students (Dalhousie University, Canada), studenţii UBB şi USAMV CN au acum ocazia de a-şi reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacţiunea cu câini de terapie (şi în curs de formare), sub supervizarea echipelor specializate în activităţi asistate de animale. Deși centrat pe reducerea nivelului de stres in perioada sesiunii, programul Keep calm with dogs își propune extinderea beneficiilor interacțiunii om-câine și pe parcursul semestrului, în direcția eficientizării procesului de învățare, având în vedere efectele dovedite științific ale acestui tip de interacțiune asupra îmbunătățirii memoriei de lucru, a performanței în sarcină și a atenției executive.

Studenții care doresc să participe la acest program se pot înscrie pe pagina de facebook a programului. Organizatorii activităților vor preciza de fiecare dată numărul maxim de studenți care pot participa la activitățile programate pentru fiecare întâlnire.


Pentru a scăpa de stres, studenții vor face împreună cu câinii, diferite exerciții precum: elaborarea unui traseu specific pentru câine; plimbatul în lesă; perierea și îngrijirea corporală; jocul interactiv cu mingea – de tip diadic (om-câine) sau cooperativ (grup de studenți și câine); confecționare de jucării pentru câini (după principiul prototipării dinamice – realizarea unui produs în funcție de nevoia animalului).

Ultimele Stiri
abonare newsletter