Actualitate

Radu Zamfir: Am transmis coordonatele din Google Maps

Medicul Radu Zamfir, implicat în accidentul aviatic de luni seară, din judeţul Cluj, a declarat, într-un interviu, că pentru a transmite coordonatele locului în care se afla după producerea accidentului din Munţii Apuseni, s-a folosit de Google Maps, care îi arăta formele de relief şi distanţa la care se afla faţă de comunele din zonă.

Radu Zamfir Radu Zamfir

"După prăbuşire, avionul era rupt, aripile rupte, botul rupt. Eram în avion împrăştiaţi. Fiecare a ieşit cum a putut. Primul lucru a fost să sun la 112, am anunţat că ne-am prăbuşit. Mi s-au cerut coordonatele, am coordonatele din telefon. Am folosi un soft de GPS, Google Maps, unde vedeam date despre relief, despre distanţa la care suntem faţă de nişte comune. Le-am dat datele serviciilor de salvare", a declarat Zamfir, într-un interviu acordat Ştirilor Pro TV.

Întrebat ce s-a întâmplat cu pilotul Adrian Iovan, Zamfir a spus: "Era prins în ceva din aripă. Am încercat să-l scot, era conştient la început. A încercat să-mi sugereze cum să-l scos. Apoi, şi-a pierdut cunoştinţa".


Întrebat la ce s-a gândit în toată perioada în care a fost la locul accidentului, Zamfir a spus: "M-am gândit doar să scap cu viaţă, m-am gândit la fetiţa mea".

Ultimele Stiri
abonare newsletter