monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Dr. Radu Zamfir a fost transferat la Bucureşti

Dr. Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic petrecut ieri lângă Beliş, este transferat chiar în aceste clipe cu un avion la Bucureşti.

Potrivit unor surse, doctorul se simte bine şi a cerut externarea. Rănitul a fost transportat într-o aerronava care a decolat la ora 13.30.

Medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, a ajuns primul la UPU 1 Cluj-Napoca în jurul orei 2.40, în stare de conştienţă, cu o ambulanţă SMURD. El avea răni la şold, el fiind supus investigaţiilor medicale.

Primul rănit, medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, care a ajuns la UPU 1 Cluj-Napoca în jurul orei 2.40, în stare de conştienţă, cu o ambulanţă SMURD, avea răni la şold, el fiind supus investigaţiilor medicale. - See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/32263-ranitii-in-accidentul-aviatic-sunt-constienti-fiind-internati-la-terapie-intensiva#sthash.GM3EnlrQ.dpuf

Radu Zamfir are 39 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10. Este medic specialist chirurgie generală din octombrie 2006 şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în Laboratorul de Cercetare Chirurgie. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Potrivit gandul.info, dr. Zamfir a avut chiar ocazia să coordoneze operaţii extrem de rare, cum ar fi cazul unei femei care avea o grupă sanguină extrem de rară, respectiv B3 pozitiv, ai cărei familii a acceptat să doneze organele şi pentru care donatori se găsesc extrem de rar. „De obicei, cei care au grupe sanguine mai rare aşteaptă mai mult pe lista de aşteptare, deci motivul bucuriei este mai mare",  declara Radu Zamfir, în urmă cu 9 luni, atunci când a efectuat transplantul de ficat la Fundeni.

Radu Zamfir este unul dintre cei 35 de medici coordonatori ai transplantului de ficat din România.El, împreună cu ceilalţi trei colegi ai săi, trebuiau să ajungă la Oradea pentru a preleva mai multe organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Din nefericire, nu şi-au mai dus misiunea la capăt.

Dr. Zamfir a fost cel care le-a acordat prim-ajutor victimelor din avion. Gheorghe Giurgiu, tânărul de 33 de ani care a ajuns primul la locul accidentului, a povestit că l-a găsit pe dr. Radu Zamfir făcându-i respiraţie gură la gură tinerei studente care ulterior a murit.