Actualitate

Încă trei clujence au fost ţepuite prin metoda „Accidentul”

Trei clujence au căzut în plasa unor ticăloşi, care le contactează telefonic şi le cer bani, pe motiv că rudele lor au fost grav rănite în accidente rutiere.

Vineri, o clujeancă de 65 de ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca despre faptul că, în intervalul orar 15:30-16:00, a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate  nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a doi minori. Bărbaţii s-au prezentat, pe rând, ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victime. De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 4.100 euro.

Şi bani, şi cartele telefonice

De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, la scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, care a afirmat că este tatăl victimelor şi căruia femeia i-a înmânat suma de 20.000 lei. Ulterior, femeia a fost contactată din nou de pretinsul avocat care a determinat-o pe femeie să achiziţioneze  şi cartele telefonice de reîncărcare în valoare de 1.000 lei şi să le comunice telefonic codurile de reîncărcare. Într-un final, femeia şi-a sunat fiul, care a infirmat cele relatate, negând implicarea lui în vreun accident rutier.


Sâmbătă, alte două clujence au fost prostite

Prin aceeaşi metodă, la data de 18.01.2014, în intervalul orar 14:00-16:00, au fost înşelate alte două femei, în vârstă de 72, respectiv 80 ani, din municipiul Cluj-Napoca, fiind prejudiciate cu sume importante de bani, respectiv 13.000 lei şi 3.000 lei. În toate situaţiile, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, în vederea identificării persoanelor suspecte, tragerii lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii clujeni atrag atenţia că în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate 12 infracţiuni de înşelăciune prin aşa-zisa metodă ,,accidentul” şi 10 tentative de înşelăciune.


Sfaturile poliţiei

- Nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

- Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!


- Trageţi de timp cât puteţi şi verificaţi dacă informaţia comunicată este adevărată sau nu. Solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc.).  

Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o  sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter