Actualitate

Femeile din PDL Cluj “sar la gâtul” ministrului Muncii! Motivul – alocaţiile pentru copii

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu este catalogată drept o persoană cu gândire comunistă de Organizaţia de Femei a PDL Cluj după ce a anunţat că vrea, din nou, acordarea alocaţiilor pentru copii doar celor din familiile sărace.

Mariana Campeanu Mariana Campeanu

Declaraţiile recente ale ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu cu privire la intenţia sa de a acorda alocaţiile pentru copii în mod diferenţiat stârneşte reacţii în rândul clasei politice. “De când are dreptul această femeie să hotărască ce copil are şi ce copil nu are dreptul la alocaţie? Răspunsul îl ştim cu toţii:  votanţii USL ar avea dreptul la alocaţie!  Ce criterii ar avea în desemnarea celor care au drepturi? Şi mai ştim că dacă asistaţii sociali nu ar vota cu USL, actuala coaliţie-antiromânească ar avea maximum 20% în preferinţele electoratului”, declară Mihaela Suciu, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Cluj.

Femeile democrat liberale o acuză pe Mariana Câmpeanu de gândire comunistă. “Ce nu ştiam este că PNL, prin măsurile luate de reprezentanţii lui în guvern, s-a transformat integral în PSD, dar doamna ministru ne-a convins de acest lucru, prin gândirea comunistă pe care o are! Dacă în 16 octombrie 2013, reprezentanţii USL din Parlamentul României au respins majorarea alocaţiilor pentru copii, acum vin şi ne spun că nu se vor mai da aceste drepturi către toţi copiii”, adaugă Mihaela Suciu.


În toamna anului trecut, Mariana Câmpeanu a venit cu ideea acordării alocaţiilor pebază de criterii. Propunerea legislativă care prevedea modificarea legii privind alocaţia de stat pentru copii a fost respinsă de Curtea Constituţională, fiind considerată discriminatorie. Acum, la aproximativ două luni de la respingerea demersului, ministrul Mariana Câmpeanu iese din nou la rampă cu declaraţii privind acordarea de alocaţii diferenţiat pentru copii, în funcţie de venitul părinţilor. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter