Actualitate

Val de ATENTATE în Irak: Cel puţin 46 de oameni au MURIT

Un val de atentate, între care atacuri coordonate cu maşină-capcană s-au soldat cu cel puţin 46 de morţi, miercuri, în Irak, o ţară în care violenţele s-au multiplicat în apropierea alegerilor, prevăzute pentru luna aprilie.

Între timp, la vest de capitala irakiană, forţele guvernamentale au pierdut teren în provincia Al-Anbar, unde insurgenţii sunniţi în special din cadrul Statului Islamic în Irak şi Levant (SIIL, care are legături cu Al-Qaida) au preluat controlul asupra a două zone-cheie, potrivit unor surse oficiale.

La Bagdad, 24 de persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite în explozia a cel puţin şapte maşini-capcană la interval de câteva minute, în principal într-o piaţă aglomerată din cartierul al-Shaab (nord) şi în faţa unui restaurant foarte frecventat de pe strada Sanaa, potrivit aceloraşi surse, scrie Mediafax.


Urme de sânge erau vizibile pe strada Sanaa, unde atentatul s-a soldat cu trei morţi şi a provocat importante pagube restaurantului, al cărui plafon s-a prăbuşit parţial, precum şi mai multor magazine şi maşini, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

La Bohroz, la nord-est de capitală, cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte 20 rănite când un kamikaze şi-a detonat centura cu explozibil în timpul funeraliilor unui combatant anti-Al-Qaida din cadrul miliţiilor Sahwa, potrivit unui ofiţer de poliţie şi unor surse medicale.


În nordul ţării, şase persoane, dintre care trei soldaţi, au fost ucise în jurul Mossul.

Bilanţul violenţelor de la începutul lui ianuarie a atins deja 500 de victime, potrivit unei numărători a AFP.


 

Etichete: irak masina capcana
Ultimele Stiri
abonare newsletter