Actualitate

Taxele și impozitele locale se vor plăti cu telefonul mobil și tableta, la Cluj-Napoca

De luni, 20 ianuarie, clujenii vor primi înștiințări de plată privind taxele și impozitele locale pe anul acesta. Persoanele fizice vor putea achita taxele prin smartphone și tabletă. Răman valabile și metodele de plată on-line prin intermediul calculatorului și plata la ghișeu.

De luni, toți clujeni posesori ai unui smartphone, tabletă și card vor putea să își plătească taxele și impozitele locale prin intermediul acestor dispozitive. “Primăria pune la dispoziția cetățenilor posbilitatea de achitare a taxelor și impozitelor prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei. Fiecare cetățean primește o înștiințare de plată care reprezintă impozitul pe clădiri, teren, etc. Aceste scrisori vor fi distribuite începând de luni 20 ianuarie. În momentul când primesc înștiințarea, cetățenii pot plăti imediat taxele și impozitele utilizând un telefon sau tabletă descărcând o aplicație prin care poate fi citit codul inscripționat în scrisoare”, a explicat, miercuri, primarul Emil Boc.

De anul acesta a fost introdus codul QR pe care îl poate avea orice smartphone. În momentul când cetățeanul are în față înștiințarea de plată, ia tableta și scanează codul QR care îi va arăta utilizatorului ce are de plătit. Apoi, prin intermediul cardului bancar va achita suma respectivă.


Aplicația este în limba română și este destinată doar persoanelor fizice.

Din februarie, taxele locale pot fi plătite și în Iulius Mall la ghișeul care a fost deschis anul trecut.


Rămâne valabilă în continuare și plata impozitelor și taxelor la ghișeele Primăriei Cluj-Napoca, metoda achitării metodei de plată prin intermediul telefonului mobil și tabletei fiind destinată în mod special tinerilor. De asemenea, taxele locale pot fi plătite on-line și prin intermediul calculatorului fie pe baza unui cod de autentificare, trimis de Primărie la cererea solicitantului, fie pe baza unei “chei” care va apărea în scrisoare de înștiințare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter