Actualitate

Creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001 promovează nonviolenţa islamului

Creierul autoproclamat al atacurilor de la 11 septembrie 2001 din SUA, Khalid Sheikh Mohammed, încarcerat la Guantanamo unde riscă pedeapsa cu moartea, afirmă că folosirea violenţei pentru convertirea la islam este interzisă în Coran, într-un document publicat marţi de Huffington Post.

 Khalid Sheikh Mohammed - sursa foto: http://www.thetimes.co.uk Khalid Sheikh Mohammed - sursa foto: http://www.thetimes.co.uk

'Sfântul Coran ne interzice să folosim forţa ca mijloc de convertire (la islam)!', scrie pakistanezul, care a compărut în faţa unui tribunal militar la Guantanamo pentru uciderea a 3.000 de persoane în atentatele de la 11 septembrie 2001.

'Nu-i credeţi pe cei care pretind că mujahedinii luptă împotriva necredincioşilor pentru a-i converti la islam sau că vă combatem pentru că susţineţi democraţia, libertatea sau cereţi respectarea drepturilor omului', a adăugat prizonierul de 50 de ani, în acest document 'declasificat' obţinut de Huffington Post şi canalul britanic Channel 4.

În cele 36 de pagini intitulate 'Drumul spre adevărata fericire', principalul din cei cinci acuzaţi pentru atacurile de la 11 septembrie afirmă că este 'foarte fericit' în celula sa de la Guantanamo, pentru că 'mintea sa este liberă chiar dacă corpul (său) este ţinut captiv'. De asemenea, el spune că 'nu este nici trist, nici deprimat' pentru că 'este cu singurul Dumnezeu adevărat'.

Cunoscut drept 'KSM' pentru iniţialele sale în limba engleză, cel care a revendicat în 2007 'de la A la Z' atentatele cele mai sângeroase din istoria Americii, a afirmat de asemenea că 'este de datoria lui religioasă să le ceară tuturor celor care nu sunt musulmani, precum completul de judecată (judecători, avocaţi etc...), să se alăture islamului', scrie Agerpres.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter