Actualitate

Excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase, rediscutată de Baroul Bucureşti

Consiliul Baroului Bucureşti se întruneşte, luni, pentru a stabili dacă fostul premier Adrian Năstase va fi sau nu exclus din avocatură, după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Zambaccian.

Decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie Iordăchescu, a declarat pentru Mediafax că în Consiliu se va dezbate situaţia profesională a lui Adrian Năstase luând în considerare noua conjunctură creată prin ultima condamnare a lui Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare.

"Dumnealui a primit o pedeapsă de patru ani cu detenţie, motiv pentru care trebuie analizată nou conjunctură", a spus Iordăchescu.


Acesta a precizat că în Consiliul Baroului se va analiza şi dacă Florin Costiniu şi Cătălin Voicu vor fi excluşi sau menţinuţi în avocatură.

"Consiliul se va întruni pentru a discuta situaţia domnilor Costiniu Florin, Voicu Cătălin şi Adrian Năstase. Vom lua o hotărâre în sensul excluderii sau menţinerii în avocatură a acestora", a mai spus decanul Baroului Bucureşti.


Decanul Baroului Bucureşti a precizat că în luna octombrie 2013, când s-a decis ca Adrian Năstase să fie menţinut în avocatură, a fost luată în considerare prima condamnare, la doi ani de închisoare, iar acum cererea va fi analizată din altă perspectivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter