Actualitate

Rosal şi Brantner Vereş vor să cureţe oraşul în continuare

Reprezentanţii Rosal şi Brantner Vereş au confirmat că se vor înscrie în "bătălia" pentru curăţenia oraşului. Este de la sine înţeles că ambele firme îşi doresc să asigure continuarea serviciilor, contractul fiind cu o valoare de 30 milioane euro pentru opt ani.

Primăria Cluj-Napoca va decide în curând ce firme se vor ocupa de curăţenia oraşului pentru următorii opt ani, după ce din 2005 serviciile de salubritate sunt asigurate de două firme: Rosal şi Brantner Vereş, fiecăreia dintre firme revenindu-i un sector din oraş. Termenul de depunere a ofertelor pentru licitaţia prin care se va desemna cine va asigura salubritatea în Cluj-Napoca este 20 ianuarie.

"20 ianuarie este termenul de depunere a ofertelor. Termenul iniţial era 23 decembrie. Ştiu, ca prim-ministru, a venit Comisia Europeană şi a tras Guvernul de urechi şi spus: cum faceţi voi depunere de oferte în ajunul Crăciunului? Adică sigur aveţi ceva interese. Ca să nu există niciun fel de problemă, am spus: prelungiţi termenul până după Bobotează ca să fie la o dată când toată lumea poate să depună oferte ca nu cumva să spună cineva că alţii au ştiut mai repede şi au depus ofertele în ajunul Crăciunului. Am decis să fie în ianuarie ca să fie o competiţie directă, cinstită, transparentă şi termenul să fie 20 ianuarie 2014", a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.


Oraşul rămâne împărţit pe două sectoare

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au menţionat că oraşul va rămâne în continuare împărţit pe două sectoare ca şi până acum. Miza pentru salubritate este mare ţinând cont că valoarea estimată a contractului este de aproximativ 30 milioane euro. Rosal şi Brantner Vereş îşi doresc să continue prestarea serviciilor de salubritate în Cluj-Napoca, cea mai bună dovadă fiind faptul că ambele firme vor depune oferte în cadrul licitaţiei. Sergiu Hossu, directorul Rosal Cluj a precizat că firma pe care o reprezintă se va înscrie sigur în cursa pentru obţinerea acestui contract. "Vom participa sigur la licitaţie, dar nu ştiu să spun în momentul de faţă dacă pe ambele sectoare", a spus Hossu.

Conducerea Brantner Vereş a confirmat, de asemenea, înscrierea în cursă. "Am optat pentru ambele sectoare. Noi nu doar că ne înscriem, dar şi câştigăm", a afirmat, cu încredere, Eugen Vereş, directorul Brantner Vereş.


Condiţii impuse de Primărie

Firmele/firma care vor/va câştiga bătălia pentru salubritate vor trebuie să facă o serie de investiţii, acestea fiind condiţiile impuse de Primărie. Astfel, în oraş vor trebui să fie amplasate aproximativ 3.500 coşuri de gunoi şi să îşi înoiască maşinile şi utilajele.

Contractul cu cele două firme a expirat în octombrie anul trecut, dar a fost prelungit până la desemnarea unui câştigător în urma organizării licitaţiei.


Sectoarele şi tarifele Rosal şi Brantner Vereş

Rosal Grup SRL operează pe raza sectorului 1 (lotul 1): Mănăştur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu, Centru-parţial.

Brantner Vereş operează pe raza sectorului 2 (lotul 2): Someşeni, Bulgaria, Mărăşti, Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Iris, Dâmbul Rotund, Centru-parţial.


Pentru activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale-sortate s-au stabilit următoarele tarife minime, cu TVA: pentru persoane fizice - 5 lei/persoană/lună şi  pentru agenţi economici/instituţii publice - 15 lei/mc.

Cele două firme asigură şi curăţarea străzilor, măturatul manual al trotuarelor, spălatul străzilor cu furtunul, ridicarea deşeurilor clandestine, curăţat rigole, ş.a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter