Actualitate

Promisiunile primarului Emil Boc pentru anul 2014

Multe dintre priorităţile anului 2014 anunţate, miercuri, de primarul Emil Boc sunt proiecte începute anul trecut.

Cu un buget de peste 1 miliard lei, conducerea Primăriei Cluj-Napoca le promite cetăţenilor lucrări de modernizare a străzilor, grădiniţe noi, biciclete gratuite, facilităţi fiscale, poduri reparate şi pasaje subterane moderne la gară. Primarul Emil Boc a prezentat, miercuri, o listă cu 14 puncte pe care îşi propune să le bifeze anul acesta. Multe dintre priorităţile autorităţilor locale pentru acest an sunt proiecte vechi din 2013 care vor fi continuate în 2014. Prima promisiune a primarului este menţinerea tuturor taxelor locale la acelaşi nivel ca în 2013, inclusiv a taxelor de parcare. Urmează, finalizarea Sălii Polivalente care vine la pachet cu un nou parking aferent de 445 de locuri. Vă reamintim că lucrările la acest obiectiv de investiţii au început în anul 2011, dar din cauza unui proces şi a contestaţiilor la licitaţii construcţia a fost oprită în anul 2012.

Autobuze noi şi biciclete gratuite

Punctul trei din lista celor 14 este ocupat de achiziţionarea a 50 de autobuze noi pentru clujeni, în afara proiectului autobuzelor electrice, urmat de punctul patru care face referire la menţinerea şi extinderea gratuităţilor la transport în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi. "Subliniez că din 2014 vom acorda gratuitate pe două linii pentru elevii care au nevoie de transport pentru a ajunge la şcoală", a spus Emil Boc.
Tot în acest an va fi pus în funcţiune sistemului de Bike Sharing prin care clujenii vor beneficia de biciclete gratuite pentru deplasarea prin oraş.
În 2014, va fi reabilitat cinematograful Dacia din Mănăştur care se va transforma într-un veritabil centru al comunităţii cu activităţi pentru toate vârstele.


Străzi şi poduri modernizate

Pe locul şapte din lista primarului se află investiţiile majore în modernizarea arterelor principale de intrare în municipiu: Calea Turzii, Calea Baciului şi strada Traian Vuia. Tot în 2014 vor fi demarate lucrările la proiectele europene "Modernizarea tramei stradale aferente liniei de tramvai" - reabilitarea tuturor străzilor adiacente noii linii, inclusiv a podurilor - şi "Oraşul comoară", proiect care include refacerea străzilor Avram Iancu, Memorandumului, Moţilor şi I.C. Brătianu.
Nici mediul de afaceri nu a fost uitat pentru care se pregăteşte acordarea în integralitate a facilităţilor fiscale permise de lege pentru firmele din parcurile industriale şi menţinerea facilităţilor fiscale pentru construcţia clădirilor "verzi" certificate.
Punctul 10 se referă la modernizarea podurilor Traian şi Garibaldi şi finalizarea parkingului Negoiu-Mehedinţi din Mănăştur, care va avea 376 de locuri de parcare.

Pasaj nou la gară şi sală de sport pentru elevi

Emil Boc a promis şi începerea proiectului de unificare şi modernizare a pasajelor subterane de la Gară, finalizarea sălii de sport de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, de care vor beneficia peste 1.500 de elevi şi crearea de 400 de noi locuri în creşe şi grădiniţe. Penultimul punct de pe listă se referă la acordarea de burse şcolare, din fonduri de la bugetul local, pentru peste 14.000 de elevi, iar ultimul punct prevede finalizarea proiectelor majore în lucru - Planul Urbanistic General, proiectul candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru 2021, proiectul Capitalei Europene de Tineret în 2015 şi sprijinirea proiectele valoroase care vizează ONG-urile, activităţile culturale şi artistice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter